Policajti zadržali Čečencov aj prevádzača

19.07.2011 Celý región

BRATISLAVA/ŽILINA 19. júla (WEBNOVINY) - Pri minulotýždňovej dopravno-bezpečnostnej akcii v Žilinskom kraji zadržali policajti štyroch utečencov a prevádzača z Litvy. Toho v superrýchlom konaní odsúdili na dva roky s podmienečným odkladom na tri roky.

Policajti posádku Audi 100 Avant zastavili na diaľnici. Štyria cudzinci, ktorých viezol, tvrdili, že nemajú cestovné doklady. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, pri prehliadke im našli doklady Ruskej federácie, išlo o cudzincov čečenskej národnosti. So sebou nemali platné pasy, ani povolenie na pobyt, či víza. Čečenov predviedli na oddelenie pre podozrenie z neoprávneného pobytu a nedovolené prekročenie štátnej hranice. Tomu sa však nevyhol ani vodič.


400 eur za prevoz

Štvorica mu sľúbila 400 eur, ak ich odvezie z Poľska do Rakúska, cestou mu dvakrát doplnili palivo. Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii vodiča obvinil z prevádačstva a v krátkom čase ho odsúdili. Utečenci dostali päťročný zákaz vstupu na naše územie. Momentálne sú na útvare policajného zaistenia v Medveďove. Slovenská strana poslala žiadosť o readmisiu do Poľska. Teraz sa čaká, kým sa poľská strana vyjadrí k nelegálnemu prekročeniu ich hraníc, aby si cudzincov mohli prevziať späť.
 

Vyberte región